PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Gemeenteavond over de toekomst van de PGA Gemeenteavond over de toekomst van de PGA

Uitnodiging van de wijkkerkenraad:

Geacht gemeentelid van de Pniëlwijkgemeente,

Door middel van de ze brief willen we u persoonlijk uitnodigen voor de wijkavond van onze kerk op dinsdagavond 26 februari (inloop 19.30 uur, begin 20.00 uur) in de Pniëlkerk.

U bent niet gewend dat we u voor zo’n avond persoonlijk uitnodigen. En dat we dat deze keer wel doen heeft te maken met het onderwerp en het belang van deze avond. Als wijkkerkenraad van de Pniël en de Algemene Kerkenraad van heel Almelo willen we op deze avond graag met u in gesprek gaan en nadenken over de toekomst van de Protestantse Gemeente Almelo. Dit onderwerp komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar heeft alles te maken met ontwikkelingen zoals teruglopend ledental en inkomsten waar we de ogen niet voor kunnen sluiten.
Op deze avond gaan we geen besluiten nemen over toekomst van gebouwen en predikantsplaatsen, maar willen we wel samen met zoveel mogelijk gemeenteleden brainstormen over waartoe en hoe we op zo’n goed mogelijke wijze gemeente van de Heer Jezus Christus kunnen zijn in Almelo.

De algemene kerkenraad reikt ons daarvoor een praatstuk aan (klik hier), dat drie onderdelen omvat:

  1. Een aanbiedingsbrief met een aantal gespreksvragen.
  2. 'Een kanttekening bij voortzetting huidig beleidsplan’. In dit onderdeel is duidelijk op een rijtje gezet dat we als Protestantse Gemeente met dermate oplopende exploitatie- tekorten te maken krijgen, dat de vraag naar verandering onontwijkbaar wordt.
  3. ‘Loslaten en opnieuw beginnen’. In dit onderdeel worden een aantal uitgangspunten en eventuele mogelijkheden voor veranderingen aangereikt.
Dit praatstuk staat op de website onder het kopje ‘Gemeenteavond over de toekomst van de PGA’; desgewenst kunt u ook een papieren versie opvragen bij Ko Braamse (0546 819022) of via mail. Geef s.v.p. uw naam en adres aan in de mail.

In de kerk hoort het zo te zijn dat het zakelijke beheer het inhoudelijke beleid volgt en mogelijk maakt. Daarom willen we deze avond eerst nadenken en in gesprek gaan over hoe kunnen we bouwen aan een gemeente die op langere termijn bestaansrecht heeft doordat ze een verschil maakt voor mensen uit haar midden en haar omgeving. En pas in tweede instantie kijken naar euro’s, gebouwen en betaalde menskracht.

We hopen op een grote opkomst en een constructieve en vruchtbare avond!
Graag tot 26 februari! Namens de wijkkerkenraad met een hartelijke groet

Henk Hoornweg                                 Marco Montagne
Voorzitter                                           Predikant

Klik hier voor de stukken van de AK.

terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat: Nelleke Veurink
Gastvrouw: Jacqueline Meupelenberg
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.